top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

4 συμβουλές: Πώς να δημιουργήσετε με επιτυχία την επωνυμία του ξενοδοχείου ή του καταλύματος σας

Τα ξενοδοχειακά brand αντικατοπτρίζουν μόνο προσωπικές σχέσεις. Αν είστε πληκτικοί, οι άνθρωποι σύντομα θα χάσουν το ενδιαφέρον τους για εσάς. Αν κάνετε ψεύτικες υποσχέσεις, θα παραλειφτείτε.

Φυσικά, τα πράγματα είναι στην πραγματικότητα πιο περίπλοκα, αλλά μια μάρκα ξενοδοχείων μπορεί να χτίσει μια θετική και διαρκή φήμη - αρκεί να είναι ελκυστική, συνεπής, αυθεντική και συναρπαστική.Στην οικοδόμηση μιας ισχυρής μάρκας ξενοδοχείων, ο στόχος είναι οι ταξιδιώτες να συνδέσουν αμέσως το όνομά σας με ορισμένες αξίες, συναισθήματα και μια ξεχωριστή εικόνα. Όχι μόνο θέλετε να θυμούνται εύκολα το λογότυπο και τα χρώματά σας, αλλά και να πάρουν μια ιδέα για το πώς μπορεί να είναι μια διαμονή στο ξενοδοχείο σας. Εάν η επωνυμία σας είναι ισχυρή, οι πιθανοί πελάτες θα κάνουν λιγότερη έρευνα, ευτυχείς να εμπιστευτούν τη φήμη σας. Ωστόσο, η οικοδόμηση μιας τέτοιας φήμης δεν είναι προφανώς ούτε απλή ούτε γρήγορη και χρειάζεται εξειδικευμένες συμβουλές για να το πέτυχετε.


Συμβουλή νούμερο 1 για τη δημιουργία μιας επωνυμίας.


Το ξενοδοχείο ή το κατάλυμα σας πρέπει να έχει ένα ιστορικό ή να φτιάξει μια ιστορία!


Ποια είναι η ιστορία του ξενοδοχείου σας; Οι επισκέπτες θέλουν να μάθουν από πού κατάγεστε, την προσωπική σας ιστορία, το γιατί και πως αποφασίσατε να μπείτε στην αγορά της φιλοξενίας και βέβαια το όραμα που έχετε για το ξενοδοχείο σας. Αν πείτε σωστά την ιστορία σας, όχι μόνο το κοινό θα θυμάται καλύτερα την επωνυμία σας, αλλά θα είναι πιο πρόθυμο να την κάνει γνωστή.


Η αφήγηση (storytelling) – η ιστορία που λέτε – είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αφήγηση είναι μια σημαντική πτυχή της ανθρώπινης εξέλιξης. Οι ιστορίες μας βοηθούν να λέμε στους άλλους και να χτίζουμε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Σε αντίθεση με τα γεγονότα και τις στατιστικές, μια ιστορία εμπλέκει τόσο τον εγκέφαλο όσο και το σώμα, προκαλώντας συναισθηματικές αντιδράσεις, οι οποίες επηρεάζουν περισσότερο τους ανθρώπους.


Δημιουργήστε μια ιστορία για το ξενοδοχείο σας που θυμίζει το παρελθόν, την αποστολή, τις αξίες και την αφοσίωσή σας στους επισκέπτες σας. Μια καλή ιστορία θα βοηθήσει τους ταξιδιώτες να ταυτιστούν με την επωνυμία σας και να την υιοθετήσουν με βιώσιμο τρόπο.


Συμβουλή νούμερο 2 για τη δημιουργία μιας επωνυμίας


Να μην ξεχνάτε ότι οι πελάτες σας είναι η επωνυμία σας !


Η επωνυμία σας αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα των τύπων επισκεπτών που θέλετε να καλωσορίσετε στο ξενοδοχείο σας. Μάθετε ποιες είναι οι ομάδες-στόχοι σας και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσετε την εικόνα και την ιστορία της επωνυμίας σας.


Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα και αν δεν το προσέξετε, αν πουλάτε σε όλους και όχι σε αυτούς που πρέπει, τότε δημιουργείτε δυσαρέσκεια και αρνητικά σχόλια και βάζει σε υποθήκη την επιχείρηση σας, μικρή ή μεγάλη, για μεγάλο χρονικό διάστημα και τραβάει το εισοδήματα σας προς τα κάτω.


Πρέπει με κάθε κόστος να είστε συνεπείς και αυθεντικοί. Οι πελάτες θα συνειδητοποιήσουν γρήγορα εάν κάνετε κενές υποσχέσεις ή αν η επωνυμία σας δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.


Και πάλι, όπως σε κάθε σχέση, η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη. Χρειάζεται χρόνος για να καθιερωθείτε και πρέπει να προσπαθήσετε να παρέχετε μια ποιοτική εμπειρία στους επισκέπτες σας, που θα παραμείνει μετά τη διαμονή. Εάν οι πελάτες σας είναι ικανοποιημένοι και υιοθετήσουν την επωνυμία σας, θα σας βοηθήσουν να την ενοποιήσετε συμβουλεύοντάς την από στόμα σε στόμα, καθώς και αφήνοντας αξιολογήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο.


Συμβουλή νούμερο 3 για τη δημιουργία μιας επωνυμίας


Πάρτε μια ολιστική προσέγγιση !


Η δημιουργία της επωνυμίας σας απαιτεί συνέπεια. Η εικόνα επωνυμίας του ξενοδοχείου σας πρέπει να αντικατοπτρίζεται σε όλα όσα σχετίζονται με την επιχείρησή σας, όπως:

  • Όνομα και λογότυπο

  • Γραμματοσειρά

  • Γραφική ύλη

  • Δράσεις μάρκετινγκ

  • Κοινωνικά δίκτυα και άλλα δημόσια περιεχόμενα

Όλα εξαρτώνται από το πώς θέλετε να σας αντιλαμβάνονται οι ταξιδιώτες. Για παράδειγμα, αν θέλετε το ξενοδοχείο σας να ταυτιστεί με μια χαλαρωτική και γαλήνια απόδραση στην ακτή, πρέπει να επισημάνετε αυτήν την εικόνα παντού στην επικοινωνία σας και πιθανώς να πάρετε μια πιο ανεπίσημη προσέγγιση στο περιεχόμενο.


Συμβουλή νούμερο 4 για τη δημιουργία μιας επωνυμίας


Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσετε ενθουσιασμό γύρω από την επωνυμία σας.


Εκτός από τη δική σας ιστοσελίδα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε την επωνυμία σας και να πυροδοτήσει ενθουσιασμό στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά. Το Instagram και το Facebook είναι φανταστικά εργαλεία που σας βοηθούν να προσεγγίσετε το κοινό και να προωθήσετε την επωνυμία σας.


Το κλειδί είναι να ενθαρρύνετε τους ικανοποιημένους επισκέπτες να προωθήσουν την επωνυμία του ξενοδοχείου σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι πελάτες που φωτογραφίζουν το κατάλυμά σας συχνά τις δημοσιεύουν στο διαδίκτυο, καθιστώντας δυνατή τη δημοσιοποίηση των εγκαταστάσεων και των εκδηλώσεων σας. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός και φυσικός τρόπος για να προωθήσετε τη φήμη και το εμπορικό σήμα σας.


Εύκολο θα μου πείτε και το κάνω ήδη!

Αλλά σας καλώ να επανεξετάσετε αυτήν την απάντηση εξετάζοντας γρήγορα την παρουσία των ανταγωνιστών σας στο διαδίκτυο: είστε διαφορετικοί; και πάνω απ' όλα να μου απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση:

"Γιατί να έρθω σε εσάς και όχι στον γείτονά σας."


#meliortempusdevelopment

#hotels

#awereness


228 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page