top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Τι θα συμβεί το 2022 στους προορισμούς;

Με την άφιξη των νέων και το ξύπνημα των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων προορισμών, η τουριστική ελκυστικότητα θα είναι άνιση.


Ωστόσο, συνεχίζουμε να κοιτάζουμε το δέντρο και να ξεχνάμε το δάσος. Συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε το τουριστικό μέλλον των προορισμών μας ατομικά, οι ξενοδόχοι στην πρώτη γραμμή με μια δυναμική σίγουρα, αλλά περιορισμένα μέσα για να τραβήξουν ολόκληρη την αγορά προς τα πάνω.Οι κρατικοί και τουριστικοί οργανισμοί θα κάνουν ό,τι μπορούν για άλλη μια φορά, με μία ή περισσότερες καμπάνιες, προσπαθώντας να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στο branding της Ελλάδας και την πώληση προορισμών.


Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, επειδή έχουμε συμμετάσχει σε εκθέσεις, έχουμε συναντηθεί με πρακτορεία και πάνω από όλα είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε ένα βιβλίο παραγγελιών γεμάτο με options.


Στόχος μας είναι τα στοιχεία του 2019 και αρνούμαστε να λάβουμε υπόψη τις αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει πριν από τον covid και επιταχύνθηκαν μαζί του.


Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα μπορούσε να περιοριστεί σε μία μόνο πρόταση: αύξηση των ταξιδιωτών, αλλά μείωση των εσόδων. Με μικρούς προορισμούς να παραμένουν σε υπο εκμετάλλευση και με τους premium να βουλιάζουν, θέτοντας σε κίνδυνο τις υποδομές τους.


Η ποιότητα της προσφοράς δεν μπορεί ποτέ να αναπτυχθεί μόνο από προορισμούς premium. Ο λόγος δεν είναι μόνο ανταγωνιστικός ή ποσοτικός, αλλά και συμπεριφορικός.

Οι προσδοκίες των νέων πληθυσμών που εισέρχονται στην αγορά, η τροποποίηση της συμπεριφοράς των πελατών μας το αποδεικνύουν καθημερινά. Οι επαγγελματίες έχουν επενδύσει στο digital των καταλυμάτων και υπηρεσιών τους και στα καινούργια πρωτόκολλα και οι ισορροπίες είναι μακριά. Σε όλες τις ανταγωνιστικές αγορές, η προσφορά αναπτύσσεται μέσα από αυθεντικά και ποιοτικά προϊόντα που προσφέρουν τα χωριά και οι μικρές πόλεις.


Το μέλλον είναι το "terroir", το μέλλον είναι η οργάνωση των πόλεων και των χωριών μας έξω από τις μεγαλουπόλεις: υπέροχα εστιατόρια με μεγάλους και διάσημους σεφ, διάσημα ξενοδοχεία στην ύπαιθρο, γοητευτικοί ξενώνες, δωμάτια σε αγροκτήματα, ... η προσφορά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αναπτυσσόμενη και πραγματική.


Έτσι, είναι σημαντικό να ρυθμίσετε κοινές και συντονισμένες ενέργειες, να κατανοήσετε ότι η μόνη σας επιλογή είναι να εργαστείτε ως ομάδα για να επιβιώσετε και να αναπτυχθείτε. Διαφορετικά τα χωριά θα γίνουν φαντάσματα, χωρίς επιχειρήσεις ούτε μαγαζιά και έτσι θα χάσουμε τον πλούτο μας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα χωριών που μόνο η κρατική παρέμβαση κατάφερε να σώσει εξτρεμιστικά.


Ας θυμηθούμε τις βασικές αρχές της λήψης ταξιδιωτικών αποφάσεων:


ΟΝΕΙΡΕΎΟΜΑΙ: ΧΡΕΙΆΖΟΜΑΙ ΔΙΑΚΟΠΈΣ !

Η τουριστική εμπειρία ξεκινά με ένα όνειρο: την ανάγκη απόδρασης, χαλάρωσης, σύνδεσης. Ένα όνειρο που πρέπει να γίνει κατανοητό.


ΑΞΙΟΛΟΓΉΣΗ: ΑΛΛΆ ΠΟΎ ΝΑ ΠΆΜΕ;

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Πρέπει να γίνουμε απαραίτητοι συνδέοντας το όνειρό μας με την εμπειρία μας.


ΣΧΈΔΙΟ: ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ;

Παρουσιάστε τον πλούτο της εμπειρίας που έχει στη διάθεσή του ο επισκέπτης προτείνοντας σχετικές επιλογές.


ΕΠΙΛΟΓΗ: ΞΈΡΩ ΠΟΎ ΘΑ ΠΑΩ

Πείστε τον πελάτη να διαλέξει και να δεσμευτεί μέσω μιας σειράς προσφορών και εκκλήσεων για δράση ότι μόνο σε εσάς θα βρει αυτό που ψάχνει


ΚΡΑΤΗΣΗ : ΑΛΛΆ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΆ;

Βεβαιωθείτε ότι η συναλλαγή πραγματοποιείται στις καλύτερες συνθήκες παρακάμπτοντας τους ΟΤΑ.


ΑΝΥΠΟΜΟΝΏ ΝΑ ΦΤΆΣΟΥΜΕ!

Προετοιμάστε την άφιξή του και ολοκληρώστε τη διαμονή του για να του εξασφαλίσετε μια εμπειρία που δημιουργεί αναμνήσεις για τη ζωή!


ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!

Παρέχετε μια τουριστική εμπειρία που ξεπερνά τις προσδοκίες των πιο απαιτητικών επισκεπτών και μοιραστείτε την με τον υπόλοιπο κόσμο.


ΑΝΥΠΟΜΟΝΏ ΝΑ ΓΥΡΊΣΩ ΠΊΣΩ!

Αφήστε διαρκείς αναμνήσεις και κάντε τους να θέλουν να ξανα επιστρέψουν.


Εάν ο προορισμός κατανοήσει αυτή τη διαδικασία και οργανωθεί φέρνοντας μια απλή και αυθεντική προσφορά, τότε όλοι οι επαγγελματίες θα επωφεληθούν. Ο κανόνας που εφαρμόζουμε σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας για παράδειγμα είναι: 1 € που επενδύεται από τον προορισμό (μιλάμε για μικρούς προορισμούς) για την προώθηση ισοδυναμεί με 1 € του μεριδίου όλων των εξόδων των επαγγελματιών.

Τα αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από την αποκλειστικότητα της προσφοράς, αλλά δεδομένου του πλούτου της χώρας μας αυτό δεν θα ήταν δύσκολο να καθοριστεί.


Με αυτόν τον τρόπο, θα επενδύσουμε για το μέλλον:


ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΟΊ ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣ

Δίνοντας στους πελάτες μας την επιθυμία να ξαναζήσουν την εμπειρία μας, κάθε χρόνο και αρκετές φορές το χρόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΆ ΔΙΑΜΟΝΗ

Προσφέροντας στους επισκέπτες μας μια πλούσια, διαφοροποιημένη και μοναδική εμπειρία.

ΣΤΑΘΕΡΌΤΕΡΑ ΈΣΟΔΑ

Προστασία της οικονομικής υγείας της πόλης με τη σταθεροποίηση του εισοδήματός, παρά τις ιδιοτροπίες της αγοράς.

ΔΙΑΜΟΝΈΣ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗΣ ΔΙΆΡΚΕΙΑΣ

Σταδιακά θα αυξήσουμε τη διάρκεια της διαμονής παρουσιάζοντας ένα πιο ολοκληρωμένο όραμα της εμπειρίας που προσφέρουμε.


Τίποτα από αυτά δεν είναι επαναστατικό ή διασπαστικό!

Οι ανταγωνιστές μας το κάνουν αυτό εδώ και 100 χρόνια. Ήρθε η ώρα προσαρμοστούμε για το καλό όλων. Δεν πιστεύω ότι η τοπική οργάνωση στον τουριστικό προορισμό είναι κάτι περίπλοκο. Μάλλον δείτε το ως ένα πιάτο που προετοιμάζουμε με τα συστατικά που έχουμε και την προγονική μας τεχνογνωσία μερικές φορές.


Και μην ξεχνάτε ότι τώρα αρχίζει η σεζόν του 2022.
41 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page