top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Με ποια « personas » συνεργάζεσαι ;

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για μεγαλύτερα αποτελέσματα : η δημιουργία των «personas»

Μια από τις ποιο συχνές ερωτήσεις είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούμε για να έχουμε μεγαλύτερα αποτελέσματα στις δράσεις και στις καμπάνιες μας.

Στο μάρκετινγκ, η επικοινωνία είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα.

Μας δίνει την δυνατότητα να αγγίξουμε και να πείσουμε τον στόχο μας να καταναλώσουν το προϊόν η την υπηρεσία μας.

Αλλά πριν μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε, είναι σημαντικό να καθορίσουμε ποιος είναι αυτός ο στόχος ... σε ποιους απευθυνόμαστε, σε ποιον επιθυμούμε να μεταφέρουμε ένα μήνυμα.

Για να το πέτυχουμε, είναι επομένως απαραίτητο να καταφύγουμε στη δημιουργία των «personas».Ένα «personas»: Τι είναι?


Το «personas» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φανταστικό χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει έναν στόχο της εταιρείας σας ή μια ομάδα-στόχο. Οι «personas» συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και οι στόχοι σας. Οι συμπεριφορές, οι προτεραιότητες ή τα κίνητρά τους είναι παρόμοια. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας ή προϊόντος. Έχουν ονόματα για να παραμείνουν στην πραγματικότητα.

Η δημιουργία «personas» δεν είναι πάντα απαραίτητη για την επιχείρησή σας, ειδικά αν δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο στόχος σας. Τα «personas» σας επιτρέπουν να συγκεντρωθείτε στον στόχο σας, προκειμένου να τελειοποιήσετε την επικοινωνία σας.

Πιο συγκεκριμένα, τα «personas» θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε νέες δυνατότητες των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε στους πελάτες σας. Θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το περιεχόμενο μιας προσφοράς σύμφωνα με τις προσδοκίες του πελάτη. Το ταξίδι και η εμπειρία του πελάτη θα βελτιωθούν επίσης σημαντικά.

Ένα «personas» δεν πρέπει να επηρεάζει μόνο ένα τμήμα της πελατείας. Πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς αποκλεισμούς, έτσι ώστε να περιλαμβάνει όλους τους πελάτες σας.

Τι πρέπει να γίνει πριν την δημιουργία : καθορισμός του στόχου


Δεδομένου ότι τα «personas» είναι η εικόνα των στόχων που πρέπει να επιτευχθούν, θα πρέπει να τους μοιάζουν από κάθε άποψη. Έτσι, υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία που πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή πριν από τη δημιουργία ενός «personas».

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για τους μελλοντικούς πελάτες μας, τους πιθανούς πελάτες σας, τον ανταγωνισμό και ακόμη και εκείνους που δεν θα έχουν το προφίλ της σωστής «personas». Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ανακτήσουμε πληροφορίες σχετικά με τους στόχους μας. Το βήμα αυτό περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συνεντεύξεων, στατιστικών αναλύσεων, έρευνας αγοράς ή ερωτηματολογίων.

Κατά την ανάκτηση πληροφοριών, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στις πληροφορίες που θα χρειαστούμε περισσότερο. Μόλις ληφθούν αυτές οι πληροφορίες, θα τμηματοποιήσουμε τους πελάτες. Η τμηματοποιηση βασίζεται σε κοινές και αποκλίνουσες συμπεριφορές που σημειώνονται κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας.

Οι τύποι των «personas»

Δεν υπάρχει μόνο ένας τύπος «personas». Ακριβώς όπως δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μια ενιαία μέθοδος για τη δημιουργία ενός «personas».

Γενικά, έχουμε δύο τύπους «personas»: το μάρκετινγκ «personas» και το user «personas».

Το user «personas»

Αυτά τα «personas» εξακολουθούν να ονομάζονται personas design. Ο ρόλος τους είναι να εκπροσωπούν τα άτομα που χρησιμοποιούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας. Με τα user «personas», θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του χρήστη, του πελάτη. Τα user «personas» επικεντρώνονται στο άτομο και τις πραγματικές επιθυμίες του.

Το μάρκετινγκ «personas»

Le marketing persona se focalise sur les données des clients. Il s’intéresse à l’âge, à la localisation, aux motivations d’achat, aux médias et à bien d’autres données. Le marketing persona permet d’évaluer le caractère réceptif des clients par rapport à un message. Cependant, ils ne permettent pas de déterminer l’utilisation ou la fonctionnalité d’un service ou non.

Το μάρκετινγκ «personas» επικεντρώνεται στα δεδομένα των πελατών. Εδω μας ενδιαφέρει η ηλικία, ο τόπος που μένουν, τα κίνητρα για τις αγορές που κάνουν, τα μέσα ενημέρωσης και πολλά άλλα δεδομένα. Το μάρκετινγκ «personas» αξιολογεί την δεκτικότητα των πελατών σε ένα μήνυμα. Ωστόσο, δεν καθορίζουν αν χρησιμοποιείται.


Οι μέθοδοι δημιουργίας των «personas»

Πριν αρχίσουμε να δημιουργούμε τα «personas», είναι καλό να γνωρίζουμε ότι για περισσότερη αποτελεσματικότητα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα «personas». Πράγματι, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα «personas» που είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά.

Στη συνέχεια, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε τις ακόλουθες μεθόδους:

PERSONAS X STORYTELLING

Αυτοί οι τύποι «personas» είναι συνήθως οι πιο λεπτομερείς. Έχουν μια ιστορία και μας επιτρέπουν να βυθιστούμε πραγματικά στην ανακάλυψη του πελάτη. Αυτό επιτρέπει μια καλύτερη προσαρμογή της προσφορά μας.

Για να δημιουργήσουμε με επιτυχία αυτά τα «personas», μπορούμε να βασιστούμε στο προφίλ του (γεωγραφικά και δημογραφικά δεδομένα, τα προσωπικά του δεδομένα). Θα πρέπει να περιγράψουμε την προσωπικότητά του, να αξιολογήσουμε τι επηρεάζει τις αγορές του, τον τρόπο ζωής του και τα κίνητρά του.

Θα πρέπει επίσης να μάθουμε τι θέλουν να επιτύχουν χρησιμοποιώντας το προϊόν ή την υπηρεσία μας.

JOB-TO-BE-DONE

Αυτή η δεύτερη μέθοδος για τη δημιουργία «personas» βασίζεται στην αρχή ότι η αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας βοηθάει στο να ολοκληρώσει μια δουλειά. Εδώ πρέπει να ψάξουμε το λόγο για την αγορά. Σαφώς, είναι η αναζήτηση για τα κίνητρα μιας τέτοιας αγοράς.


Contact: ceo@meliortempus.com


13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page