top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα και σπίτια: η καρδιά της εθνικής τουριστικής προσφοράς

Είτε βρίσκεστε στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία ή αλλού θα βρείτε ένα κοινό σημείο στην προσφορά όλων των προορισμών, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα και σπίτια.


Στο επίκεντρο της προσφοράς καταλυμάτων, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της διαθέσιμης προσφοράς.

Αντιπροσωπεύουν τη βασική προσφορά για την οικοδόμηση του εσωτερικού τουρισμού και την προώθηση της ποιότητας του εξωτερικού τουρισμού μακριά από τις μάζες.

Είναι η προσφορά καταλυμάτων που θα βγει πρώτη από την κρίση Covid και η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των αιτημάτων και των επιλογών των ξένων πελατών, ανταποκρινόμενη στην πρώτη επιθυμία τους : να αποφύγουν το πλήθος και τον συνωστισμό.

Πράγματι, είναι το κατ' εξοχήν προϊόν που επιδιώκει σήμερα η πλειονότητα των τουριστών: να απομονωθούν από τον κόσμο, ναι στις υπηρεσίες ναι αλλά χωρίς επαφή, να ζήσουν φυσικά, να εκμεταλλευτούν τον πλούτο και τα τοπικά προϊόντα, να είναι ελεύθεροι.


Αλλά για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει μια δομημένη προσφορά.


Ούτε η Airbn ούτε η Booking είναι είναι οι ιδανικές πλατφόρμες για την προώθηση αυτού του τύπου προϊόντων. Θα έδινα μόνο έναν λόγο: χάνονται στη μάζα όταν προσφέρουν ένα συγκεκριμένο και μοναδικό προϊόν.


Αυτός ο τύπος προϊόντος δεν είναι νέος. Εμφανίστηκε στην αγορά με οργανωμένο τρόπο ήδη από το 1955 με το "Gites de France".

Το « Gîtes de France », για παράδειγμα, δημιούργησε ένα εναλλακτικό δίκτυο καταλυμάτων που επιτρέπει στις αστικές οικογένειες να ανακαλύψουν εκ νέου την ύπαιθρο, προσφέροντας παράλληλα στους αγρότες και στη συνέχεια στους ντόπιους μια συμπληρωματική πηγή εισοδήματος.


Από τότε υπάρχουν πολλές άλλες ετικέτες « labels », ως Cléavacances, Accueil Paysan, Bienvenue à la ferme, Fleurs de soleil, Bed & Breakfast … και παραθέτω και τα γαλλικά, ως μεγαλύτερος προορισμός στον κόσμο, που διοργάνωσε αυτό το είδος καταλύματος.


Αρχικά ήταν για να αναπτύξουν την τουριστική παραμονή με τις καλύτερες συνθήκες υποδοχής και άνεσης, να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και οι ανάγκες ενός τουρισμού αυθεντικότητας, φιλικότητας, φύσης, ηρεμίας, ανακάλυψης και χώρου, να συμβάλει στην ανάδειξη και διατήρηση της κληρονομιάς και του περιβάλλοντος, κυρίως στις αγροτικές περιοχές, να συμμετάσχει στην τοπική ανάπτυξη και να συμβάλει στη δημιουργία αγροτικών πληθυσμών παρέχοντας συμπληρωματικούς πόρους.


Η ηρεμία, ο χώρος, η άνεση, η προνομιακή σχέση με τον ιδιοκτήτη, η διατήρηση του παραδοσιακού κτιρίου, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν τη βάση των αξιών και βασίζουν τις υποσχέσεις ποιότητας που οφείλεται στους πελάτες.


Ως ιδιοκτήτης ενός καταλύματος βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν χρειάζεται να συμμετάσχετε σε μια label. Μπορείτε να συνεχίσετε να τα πουλάτε μέσω νέων πλατφορμών, με αποτελέσματα που γνωρίζετε, περισσότερο ή λιγότερο ικανοποιητικά.

Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να το κάνετε. Πράγματι, μια ετικέτα μπορεί να σας βοηθήσει να οργανωθείτε καλυτέρα, να σας κάνει γνωστούς μέσω της ιστοσελίδας και του καταλόγου της, ή να απλοποιήσει τη διαχείριση των ενοικίων μέσω του κέντρου κρατήσεων της.


Οργάνωση


Δεν είναι το κράτος που το οργανώνει και δίνει το σήμα, αλλά μια εθνική ένωση επαγγελματιών, με περιφερειακή και ακόμη και τοπική ανάπτυξη, για πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Αυτή η εθνική ένωση διανέμει την ετικέτα σύμφωνα με έναν εθνικό χάρτη (national chart), καθώς επίσης και την ταξινόμηση σύμφωνα με το επίπεδο άνεσης (από 1 έως 5 αστέρια).


Κάθε περιφέρεια και μεγάλη πόλη έχει μια ένωση που είναι ο τοπικός εγγυητής της συμμετοχής των ιδιοκτητών μελών, αφενός στη διατήρηση των ιδρυτικών αξιών του δικτύου, αφετέρου στην ανάπτυξη και εφαρμογή της εμπορικής πολιτικής σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα δραστηριότητας, όπου η ηθική ενισχύει την προσήλωση στην οικονομική ανάπτυξη με ανθρώπινη και αλληλέγγυα διάσταση.


Αξίες


Διατηρεί τον αγροτικό βιότοπο, το περιβάλλον αλλά και τις τοπικές παραδόσεις και πολιτισμούς.

Η επιτυχία του κινήματος έγκειται στη λογική της ανάπτυξης που βασίζεται εξ ολοκλήρου στις ανθρώπινες ιδιότητες και τις ανθρωπιστικές αξίες.


Κάθε δίκτυο συνεργάζεται με τοπικούς παρόχους για τη στήριξη της τοπικής τουριστικής οικονομίας. Αυτές οι συνεργασίες καθιστούν δυνατή την ανακάλυψη και την ενίσχυση του προορισμού.


Συνεισφορές (Gites de France)


· Η είσοδος είναι 160 ευρώ.

· Το ετήσιο τέλος είναι από 160€ μέχρι 700€

· Η συνεισφορά στο ομοσπονδιακό σχέδιο μάρκετινγκ είναι 18 ευρώ τον χρόνο.

· Η συνεισφορά στο ομοσπονδιακό στρατηγικό σχέδιο είναι 10 ευρώ ανά μέλος.


Ο ρόλος μας


Ως συμβουλευτικό γραφείο παρεμβαίνουμε

· στους προορισμούς για τη δημιουργία του σήματος, της chart και των όρων και προϋποθέσεων

· στους ιδιοκτήτες για να δημιουργήσουν το δικό τους προϊόν «προσωπικότητας», το εμπορικό σήμα τους σύμφωνα με τις αξίες τους, το περιβάλλον και πάνω από όλα την προσωπικότητα τους.

39 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page