top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Η πρόταση μας για το μέλλον των ταξιδιωτικών πρακτορείων

Airbnb, Skyscanner, Uber : Τρεις μικρές λέξεις που έχουν φέρει ήδη μεγάλη αναστάτωση στον ταξιδιωτικό κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν δει μερικές από τις πιο βαθιές αλλαγές στις σύγχρονες επιχειρήσεις, καθώς οι νέες πλατφόρμες έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για εγχώρια και διεθνή ταξίδια.

Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές δεν προέκυψαν σε μια νύχτα ή μεμονωμένα!

Είναι η αντανάκλαση μια ευρύτερης τάσης προς την εξουσία των καταναλωτών, που αποφάσισαν να πάρουν αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν.

Η υγειονομική κρίση του 2020 πέτυχε μόνο επιτάχυνση της αλλαγής και μας ωθεί να εφεύρουμε ένα νέο μοντέλο ώστε να μην εξαφανιστούμε.Ξεκινώντας από το αξίωμα ότι η ζήτηση για το μοντέλο ταξιδιωτικών πρακτορείων εξακολουθεί να υφίσταται, αναλύοντας τα καινούργια trend και profile των καταναλωτών σχεδιάσαμε ένα καινούργιο μοντέλο λειτουργιών και υπηρεσιών με στόχο να ξανά τοποθετήσουμε την προσφορά των τουριστικών πρακτορείων ακριβώς απέναντι από την σημερινή ζήτηση.

Βέβαια εδώ και πέντε χρόνια η αγορά άρχισε ήδη να αλλάζει με καινούργιους παίχτες και καινούργιες προσφορές.

Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία με την άφιξη του Ιντερνέτ, είδαν την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας τους ως μια ευκαιρία και έχουν ήδη επενδύσει στα καλύτερα «εργαλεία του εμπορίου» για να επικοινωνούν την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία τους στους πελάτες τους.

Άλλοι δεν έχουν ακόμα ούτε μια ιστοσελίδα και οι περισσότεροι που έχουν στήσει μια σελίδα, αυτή μοιάζει ποιο πολύ σε μια επαγγελματική βιτρίνα.


Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι μόνο η ιστοσελίδα και η παρουσία μας στο Ιντερνετ, αλλά τα προϊόντα που προσφέρουμε και ιδιαίτερα σε ποιον τα προσφέρουμε, παίρνοντας σαν δεδομένο ότι οι πελάτες μας ακόμα και πριν το covid θέλησαν και βρήκαν την ανεξαρτησία τους.


Με λίγα λόγια πως να απευθυνθούμε και να φέρουμε πίσω στα ταξιδιωτικά πρακτορεία τους D.I.Y.(Do It Yourself) που συνεχίζουν να ανθίζουν.


Ποιοι είναι αυτοί οι 'Do-It-Yourselfers'


Είναι αυτοί που κάνουν όλο και περισσότερες κρατήσεις και οργανώνουν τις δικές τους πτήσεις, διαμονή και μεταφορά χωρίς να σηκωθούν από τον καναπέ τους. Μπορούν να βρουν και να κάνουν κράτηση για την Airbnb η σε κάποιο ξενοδοχείο σε οποιοδήποτε προορισμό, να οργανώσουν περίπλοκα δρομολόγια, επισκέψεις, κλπ ... αλλά πάντα αναζητώντας ένα προσωπικό στόχο εμπειρίας που θέλουν να ζήσουν.


Γιατί λοιπόν ο σημερινός ταξιδιώτης να ζητήσει τις υπηρεσίες ενός ταξιδιωτικού πράκτορα όταν μπορεί να βρει και να κλείσει ένα προσιτό δωμάτιο σε καλή τοποθεσία;

Και ιδιαίτερα όταν δεν θέλει να περάσει τις ιδίες διακοπές με τους άλλους, ούτε να ζήσει τις έτοιμες μαζικές εμπειρίες που τα περισσότερα πρακτορεία του προσφέρουν.


Όμως οι περισσότεροι επίδοξοι «do-it-yourselvers» καταλαβαίνουν ότι η οργάνωση οποιουδήποτε ταξιδιού μπορεί να είναι ένας σημαντικός πονοκέφαλος. Αυτοί οι ίδιοι καταναλωτές αναγνωρίζουν ότι ίσως οι προσφορές πτήσης τους δεν είναι οι καλύτερες, οι οικοδεσπότες της Airbnb δεν είναι οι πιο εξυπηρετικοί, τα ξενοδοχεία δεν προσφέρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν και τα προτιμώμενα δρομολόγιά τους δεν είναι τα πιο εύκολα.

Γνωρίζουν τι ακριβώς θέλουν αλλά γνωρίζουν επίσης ότι δεν υπάρχει έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο προϊόν στα ταξιδιωτικά γραφεία.


Οι σημερινοί ταξιδιωτικοί πράκτορες


Λοιπόν, ποιο είναι το μεγαλύτερο ατού ενός ταξιδιωτικού πράκτορα; Είναι απλά η άρση του αναπόφευκτου ανθρώπινου λάθους που συνδέονται με do-it-yourself κρατήσεις;

Τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν πάντα αξιοποιήσει την προσωπική εξυπηρέτηση ως σημείο πώλησης για την επιχείρησή τους, και οι εξατομικευμένες υπηρεσίες εξακολουθούν να παραμένουν οι καλύτεροι λόγοι για να περάσει κάποιος από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που ανταγωνίζονται με τις online κρατήσεις.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες συνεργάζονται με ταξιδιώτες για να ικανοποιήσουν τις ατομικές προτιμήσεις και μπορούν να αξιοποιήσουν τις προσωπικές σχέσεις με προμηθευτές, όπως ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες, για να προσφέρουν μια καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία.

Εάν οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση μόνοι τους μέσω μιας πλατφόρμας, είναι απλά ένας αριθμός πιστωτικής κάρτας. Αν κάνουν κράτηση με έναν καλό πράκτορα, είναι γνωστοί.


Μπορεί όμως ένας ταξιδιωτικός πράκτορας να ικανοποιήσει όλους τους πελάτες και, πάνω απ' όλα, μπορεί να έχει στο χαρτοφυλάκιό του όλα τα προϊόντα που προσφέρουν αφάνταστες εμπειρίες ;

Και ακόμα αν το πέτυχει, πως θα το κάνει γνωστό στην αγορά; Γιατί όταν μιλάμε σε όλους δεν μιλάμε σε κανένα.


Η ευκαιρία είναι αμφίδρομη οδός


Στην ολοκληρωμένη ματιά μας στο πώς αλλάζει το επάγγελμα της διαχείρισης ταξιδιού, δείξαμε πώς αυτός ο εξειδικευμένος ρόλος απαιτεί τώρα ένα ευέλικτο και τεχνολογικό μυαλό.

Ενώ η τεχνολογία έχει εξουσιοδοτήσει τους καταναλωτές, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σήμερα γνωρίζουν ότι για να ανταγωνιστούν την ψηφιοποίηση των καταναλωτικών ταξιδιών, η τεχνολογία που πρέπει επίσης να εξελιχθεί.

Ενώ οι καταναλωτές μπορεί να έχουν εξουσιοδοτηθεί να επιτύχουν μερικά από αυτά που οι πράκτορες μπορούν, δεν θα είναι σε θέση να το πράξουν τόσο γρήγορα, τόσο οικονομικά και με ακρίβεια - και θα χάσουν τα οφέλη αυτών των προσωπικών σχέσεων με τους προμηθευτές.

Οι βελτιωμένες πλατφόρμες διαχείρισης ταξιδιών επιτρέπουν στους πράκτορες να αφαιρέσουν την εικασία των δωρεάν online εργαλείων κράτησης, και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες με πρόσβαση σε ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης μπορούν να προσφέρουν μια υπηρεσία που απλά μπορεί να συνδυαστεί με την προσέγγιση do-it-yourself.


Το μοντέλο σε τρείς λέξεις

  • Εξειδίκευση : Να γίνεται ιδικός σε ένα τομέα

  • Ψηφιακός μετασχηματισμός : Να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας εύκολα με λίγα κλικ για απευθείας κρατήσεις από τον «καναπέ»

  • Personas : Να προωθείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας όχι σε μια αγορά (χώρα) αλλά σε μια τυπολογία πελατών

Με συνεργάτες σε όλη την Ευρώπη εξειδικευμένους, που υπηρετούν την τουριστική αγορά πάνω από 30 χρόνια, η εταιρεία μας μπορεί να σας συμβουλέψει και να σας συνοδεύσει στον ανασχηματισμό του μοντέλου σας ώστε να βρείτε μια γρήγορη ανάπτυξη σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας.

71 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page