top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Είστε σίγουροι ότι το κατάστημα σας δεν μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω;

Πολλοί έμποροι συχνά μας λένε ότι η επιχείρησή τους βρίσκεται σε δυσκολίες ή ότι ο κύκλος εργασιών τους μειώνεται από τη δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων στα περίχωρα, από τα καταστήματα στο διαδίκτυο ή λόγω της κρίσης.


Εάν οι δομές έχουν αλλάξει, εάν τα πρότυπα κατανάλωσης έχουν αλλάξει, είναι αυτό το τέλος της μικρής επιχείρησης;


Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό είναι το αντίθετο και το αποδείξαμε σε όλους εκείνους που συνοδεύσαμε.Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι η επιλογή του καταναλωτή θα είναι πάντα το κατάστημα της γειτονιάς του, υπό την προϋπόθεση ότι το κατάστημα σέβεται ορισμένους νέους κανόνες.


Εάν η παρέμβασή μας γίνεται κατά περίπτωση, επειδή ο καθένας από εσάς είναι διαφορετικός, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές.


Πριν σας δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή, σας ζητάμε να απαντήσετε στην ερώτηση: "Γιατί θα πρέπει ένας αγοραστής να έρθει στο μαγαζί μου και όχι σε αυτό του ανταγωνιστή μου;"


Τα μυστικά των επιτυχημένων εμπόρων

Είναι έμποροι, και δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους που ανακοινώνουν την εξαφάνιση του ανεξάρτητου εμπορίου στο κέντρο της πόλης. Και για καλό λόγο, παρά το δυσμενές περιβάλλον, συνεχίζουν να αναπτύσσουν την πελατεία τους, και να εξετάσουν αισιόδοξα το μέλλον τους.

"Κάθε φορά που βλέπεις μια επιτυχημένη εταιρεία, πες στον εαυτό σου ότι είναι επειδή μια μέρα κάποιος πήρε μια γενναία απόφαση."

Ως ειδικοί στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και του branding είμαστε πεπεισμένοι ότι το κλειδί για την επιτυχία μιας εταιρείας βρίσκεται στους ανθρώπους που την διοικούν. Και αυτό το αξίωμα ισχύει ακόμη περισσότερο για τους ανεξάρτητους εμπόρους, τους διευθυντές των επιχειρήσεων ανθρώπινου μεγέθους. Μικρές επιχειρήσεις που πολεμούν με τα όπλα τους τα μεγάλα θηρία της διανομής, όχι χωρίς δυσκολίες, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί! Αντιθέτως, φαίνεται ότι ο άνεμος γυρίζει, ο καταναλωτής κουρασμένος από προκαθορισμένες ιδέες και έννοιες, ψάχνει τώρα για νέες, αυθεντικές εμπειρίες. Και ποιος καλύτερος από έναν ανεξάρτητο έμπορο για να του το προσφέρει;


Οι επιτυχημένοι έμποροι έχουν μια ισχυρή πρόταση αξίας

"Με την πάροδο του χρόνου, η ιστορία μας λέει ότι μόνο οι εταιρείες με μια ισχυρή πρόταση αξίας ευημερούν."

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ακόμη και μια υποχρέωση, και είναι το σκεπτικό μας από τις επιτυχείς αλλαγές στη στρατηγική που γίνονται από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. "Στη μόδα, για παράδειγμα, παρά τον ανταγωνισμό από Ζara ή H-M, Uniqlo έχει καταφέρει να κάνει την τρύπα του χάρη σε μια ισχυρή πρόταση αξίας, δηλαδή τζιν που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία σε 39 ευρώ. Στον τομέα του αρτοποιείου, ο Γάλλος Paulαντλεί τη δύναμή του δεδομένης της ικανότητάς του να παρέχει ποιοτικό ψωμί σε όλο τον κόσμο. Στα έπιπλα, η Ikea έχει κατορθώσει να επιβληθεί χάρι στις ισχυρές θέσεις: φτηνά και συχνά ανανεωμένα έπιπλα σχεδιαστών, μεταξύ άλλων. Η πρόταση ισχυρής αξίας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων εμπόρων.»

Για έναν ανεξάρτητο έμπορο, η ισχυρή πρόταση αξίας του πρέπει να αντικατοπτριστεί στην επιλογή που έχει στο κατάστημα του. Εξ ου και η σημασία των αγορών, ο χρόνος που δίνεται για να βρείτε τις τάσεις, το branding και τα στοιχεία που θα προσελκύσουν και που θα τους βοηθήσουν να κρατήσουν τους πελάτες τους.... Όλα αυτά είναι καθήκοντα που βρίσκονται στο επίκεντρο του εμπορίου.


Οι επιτυχημένοι έμποροι προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον πελάτη τους

"Θεωρούμε τους πελάτες μας ως επισκέπτες, σε ένα πάρτι όπου είμαστε οι οικοδεσπότες. Είναι δουλειά μας να βελτιώνουμε την εμπειρία τους λίγο περισσότερο κάθε μέρα. Τα λόγια του Jeff Bezos, Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, μας ξαφνιάζουν ακόμη και καθώς η εταιρεία πουλάει τα προϊόντα της σχεδόν αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η ποιότητα της εμπειρίας των πελατών πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών των εμπόρων.

"Είναι το πρώτο πλεονέκτημα, και από αυτό μπορούμε και εντοπίζουμε τους επιτυχημένους εμπόρους."

Ο ανεξάρτητος έμπορας προσφέρει αυθεντικά προϊόντα από τη φύση του, πρέπει λοιπόν να τονίσει αυτή την πλευρά. Αλλά δεν μπορεί να στοιχηματίσει τα πάντα σε αυτό, πρέπει επίσης να αναπτύξει έναν πραγματικό δεσμό με τους πελάτες του. Είναι όταν αισθάνονται ότι τους εκτιμάμε που τότε γίνονται πιστοί και ανησυχούν λιγότερο για τις δαπάνες." Η μικρή προσοχή κάνει επίσης την διαφορά: προσαρμογή των ωραρίων λειτουργίας, όταν προσφέρει ένα καφεδάκι, όταν στέλνει ένα μήνυμα στις γιορτές ...


Οι επιτυχημένοι έμποροι έχουν καταστήματα που σας κάνουν να θέλετε να εισέλθετε

"Σε ένα κατάστημα, η διακόσμηση, τα έπιπλα, οι βιτρίνες, και γενικότερα η συνολική ατμόσφαιρα είναι απαραίτητα."

Η πώληση ενός συγκεκριμένου προϊόντος μόνο με εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών, σε ένα κατάστημα χωρίς ειδική διάταξη, έχει πολύ λίγο νόημα. Πολύ περισσότερο επειδή, από την πλευρά τους, οι λιανοπωλητές επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην εμπορευματοποίηση. "Ο έμπορος του 21ου αιώνα δεν έχει άλλη επιλογή από το να δώσει χρόνο για να διαμορφώσει το μαγαζί του, αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει στο εμπορικό τοπίο." »

Ο φωτισμός πρέπει να ανανεώνεται κάθε 5 έως 10 έτη ανάλογα με τα πρότυπα της πώλησης, ακριβώς όπως τα μανεκέν κλπ.

Ο πελάτης χρειάζεται καινοτομία, η συχνή ανανέωση και διάταξη του καταστήματός του ανταποκρίνεται τακτικά σε αυτή την ανάγκη, εξασφαλίζοντας πάντα ότι το σύνολο παραμένει πιστό στο DNA του καταστήματος και την προσωπικότητα του διαχειριστή. Απομένει να χτίσει την ταυτότητά του. Μακρόχρονη δουλειά και ισχυρές επιλογές, εντυπωσιακές θέσεις μάρκετινγκ και πίσω από όλα αυτά, οι "θαρραλέες αποφάσεις", αυτές που χαρακτηρίζουν έναν επιτυχημένο καταστηματάρχη.


Σαν συμπέρασμα, με καλές συμβουλές, τη βούληση του ιδιοκτήτη και πάνω από όλα την ενίσχυση της γνησιότητάς του, ο σημερινός έμπορος μπορεί να πετύχει και να δει το μέλλον θετικά.

27 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page