top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Δημιουργία στρατηγικής περιεχομένου που στοχεύει τους millennials

Είναι μεγάλο πράγμα να πετυχαίνεις τα αποτελέσματα στις επιχειρήσεις. Αλλά για να είναι σε εξέλιξη, οι μάρκες πρέπει να είναι σε θέση να αποκτήσουν, να διατηρήσουν, να ικανοποιήσουν και να προσελκύσουν αποτελεσματικά τους πελάτες τους.


Τα καλά νέα για τις μάρκες είναι ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των millennials αλληλοεπιδρούν με μάρκες στα κοινωνικά μέσα. Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ της δελεαστικής ενημέρωσης των καταναλωτών μέσα από το καθημερινό τους ταξίδι στο διαδίκτυο σαν πελάτες και της τελικής πράξης της αγοράς προϊόντων.Εάν στοχεύετε τους millennials και θέλετε να καταλάβετε τι πραγματικά κάνει αυτούς τους καταναλωτές να σας προτιμήσουν, είναι καλύτερο εξ αρχής να αγνοήσετε το στίγμα που περιβάλλει αυτή τη γενιά.

Εδώ θα εξηγούμε πώς να οικοδομήσουμε τον σωστό τύπο στρατηγικής περιεχομένου γύρω από τους millennials.


Ξεκινάμε με τα γεγονότα:

Οι millennials γεννήθηκαν μεταξύ 1983 και 1996.

Δεν είναι ένα ενιαίο τμήμα καταναλωτών.

Η πλειοψηφία δεν είναι φρέσκοι, ανέμελοι νέοι.

Η αλήθεια είναι ότι είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα, της οποίας η στάση, τα κίνητρα και τα ενδιαφέροντα εξαρτώνται πλήρως από το στάδιο της ζωής στο οποίο βρίσκονται.

Ηλικίας μεταξύ 23 και 36 ετών, οι millennials είναι εξίσου πιθανό να είναι ιδιοκτήτες σπιτιού, μαθητές ή γονείς.

Ο χρόνος έχει προχωρήσει, και σαφώς, το ίδιο και αυτοί:

Ενώ το 36% αυτών στα 20 τους δεν έχουν φύγει από τα σπίτια τους, το 65% αυτών στα τριάντα τους εγκαθίστανται και παντρεύονται.

Οι millennials ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στο κατάστημα και στο διαδίκτυο από οποιαδήποτε άλλη γενιά.

Ψάχνουν και ξέρουν να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας ανατραφεί σε έναν εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο.


Αν θέλετε να μάθετε στο έπακρο τις διαφημιστικές δαπάνες σας και να στοχεύσετε τους millennials με ακρίβεια, δείτε λοιπόν πώς.


Δημιουργία σχεδίου περιεχομένου που καθοδηγείται από δεδομένα

Το περιεχόμενο λαμβάνει πολλές μορφές, αλλά το μάρκετινγκ περιεχομένου στον πυρήνα του έχει να κάνει με την καλλιέργεια και την παροχή βοήθειας στους καταναλωτές για να λαμβάνουν αποφάσεις αγοράς. Αλλά οι καταναλωτές δεν θα πέσουν στην αγκαλιά σας χωρίς τη σωστή στρατηγική.

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει πληροφορίες για να κατευθύνετε τη δημιουργία περιεχομένου σας προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είστε έτοιμοι να χαρτογραφήσετε τις πρακτικές λεπτομέρειες μιας ισχυρής στρατηγικής περιεχομένου.


Η δημιουργικότητα είναι το κλειδί, αλλά για να δημιουργήσετε χρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο που εκτελεί, δείτε τι πρέπει να θυμάστε:


1. Τα στατιστικά στοιχεία είναι το νόμισμα της επωνυμίας σας.

Οι πληροφορίες για τους καταναλωτές – οι πραγματικές, αποκαλυπτικές αλήθειες σχετικά με το ποιον στοχεύετε – αποτελούν τη βάση οποιουδήποτε σταθερού σχεδίου περιεχομένου που καθοδηγείται από δεδομένα.

Το κλειδί είναι να επιλέξετε ποιες ιδέες θα βοηθήσουν την επωνυμία σας να διαμορφώσει την αφήγηση της και να αφηγηθεί την καλύτερη δυνατή ιστορία της για να χτίσει αξιοπιστία, αλλά και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει μέσα από έρευνες που υπερβαίνουν κατά πολύ τα δημογραφικά στοιχεία να μεταφράσετε τις στάσεις, τα ενδιαφέροντα και τις αντιλήψεις των καταναλωτών.


2. Η κατάρτιση προφίλ σάς βοηθά να οργανώσετε και να ταξινομήσετε πληροφορίες.

Υπάρχουν τέσσερα βήματα για την κατάρτιση προφίλ καταναλωτών: τμηματοποίηση, ανταλλαγή μηνυμάτων, αλληλεπίδραση και μέτρηση.

Είναι το αντίδοτο για να σας βοηθήσουμε να συγκεντρώσετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να εντοπίσετε, να τμηματοποιήσετε και να ορίσετε το κοινό-στόχο των millennials και την αγορά που τους περιβάλλει.

Προχωρώντας πολύ πέρα από τα βασικά δημογραφικά στοιχεία, η κατάρτιση προφίλ καταναλωτών επικεντρώνεται στα δεδομένα της εταιρείας, ώστε οι επωνυμίες να μπορούν να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους καταναλωτές τους με τον σωστό τύπο περιεχομένου.

Δεδομένου ότι το προφίλ σας βοηθά να κατανοήσετε τα δεδομένα που έχετε στη διάθεσή σας, η αποτυχία να θέσετε τις βάσεις μπορεί να αφήσει την επωνυμία σας πίσω όσον αφορά τον ανταγωνισμό της.

Το προφίλ των καταναλωτών δεν είναι επιστήμη πυραύλων, αλλά παρατήρηση, γνώση και εμπειρία. Τα brand είναι στα μισά του δρόμου για τη δημιουργία συναρπαστικών τύπων περιεχομένου, αν γνωρίζουν με ποιον μιλάνε.


3. Η τμηματοποίηση είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει.

Τμηματοποίηση, το πρώτο βήμα της κατάρτισης προφίλ καταναλωτών αφορά τον εντοπισμό συμπλεγμάτων ομοϊδεαμένων ατόμων σε μια συνολική ομάδα.

Η τμηματοποίηση βοηθά τα brand να καθορίσουν ποιος είναι πιο πιθανό να αγοράσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Με άλλα λόγια, σας βοηθά να εντοπίσετε τους καλύτερους πιθανούς πελάτες σας, ώστε να μπορείτε να κατευθύνετε εξαιρετικό περιεχόμενο προς αυτούς.

Η γενιά των millennials δεν είναι «ένα εφάπαξ ποσό» ούτε είναι στατικοί καταναλωτές – πρόκειται για τον προσδιορισμό των υποσυνόλων των millennials που θέλετε να προσεγγίσετε για να ορίσετε τον τόνο της στρατηγικής σας.


Γιατί να εμβαθύνουμε με την έρευνα για τους καταναλωτές

Η εξυπηρέτηση του σωστού περιεχομένου στους millennials στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, είναι λιγότερο για το μέγεθος του προϋπολογισμού digital μάρκετινγκ και περισσότερο για την ικανότητά σας να αναλύετε τα σωστά δεδομένα. Η ομάδα περιεχομένου σας πρέπει να γνωρίζει πώς να ενισχύει αποτελεσματικά κάθε τύπο περιεχομένου.

Η αρχή του Pareto: Το 80% των επιπτώσεων (πωλήσεις, εγγραφές, υποψήφιοι πελάτες) προέρχονται από το 20% των αιτιών (καταναλωτές) και εξηγεί τέλεια γιατί οι μάρκες πρέπει να έχουν τη γνώση των καταναλωτών για τη στρατηγική και τους επιχειρηματικούς στόχους τους.

Τα μηνύματα που δεν έχουν τις ρίζες τους στη βαθιά γνώση των καταναλωτών μπορεί να είναι επιβλαβή. Αρκετές κορυφαίες μάρκες έχουν πέσει θύματα των πολλών παγίδων του μη αυθεντικού μάρκετινγκ, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν τη διορατικότητα που απαιτείται για να κάνουν τις προσπάθειές τους να φέρουν αποτελέσματα.

Για να είναι δεκτικοί οι millennials, κάθε περιεχόμενο θα πρέπει να αποδεικνύει ότι τους γνωρίζουμε.


Διασταυρούμενη εξέταση millennials: μια λίστα ελέγχου


Προφίλ των σωστών τμημάτων κοινού.

Τμηματοποιήστε τους σε μικρότερες, ομοϊδεατικές ομάδες για να πάρετε μια σαφή εικόνα για το ποιος ακριβώς είναι στο τέλος που αποφασίζει. Ενώ η κατάρτιση προφίλ καταναλωτών σάς βοηθά να κατανοήσετε τα κίνητρα, τις στάσεις και τις πεποιθήσεις του κοινού σας, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε παρόμοια ακροατήρια που μπορείτε να στοχεύσετε για να διευρύνετε την απήχησή σας.


Ερευνήστε τη στάση τους απέναντι στη χρήση συσκευών και τη διαφήμιση.

Μάθετε τις συσκευές που κατέχουν οι millennials και ποιος από αυτές παίρνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους. Αναρωτηθείτε τι παρακινεί τους millennials να μπλοκάρουν διαφημίσεις.


Προσδιορίστε τις συνήθειες ψυχαγωγίας και κατανάλωσης των μέσων ενημέρωσης.

Το κοινό millennial σας καταναλώνει μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εξ ολοκλήρου στο διαδίκτυο ή τα παραδοσιακά μέσα εξακολουθούν να διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη ζωή τους; Τι τους επηρεάζει και ποιον ακολουθούν στο διαδίκτυο; Τι είδους περιεχόμενο τους ενδιαφέρει;


Μάθετε πώς χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με μέσο όρο 9 λογαριασμοί κοινωνικών μέσων, το Facebook είναι η μόνη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που κυριαρχείται από millennials. Το 36% των millennials λένε ότι βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν αστεία ή διασκεδαστικό περιεχόμενο. Θα συμφωνούσε το κοινό-στόχος σας; Ποιες είναι οι αγαπημένες τους πλατφόρμες; Σε τι χρησιμοποιούν το καθένα; Πώς μπορεί η ομάδα περιεχομένου σας ή στρατηγικών περιεχομένου να συνδεθεί με αυτό το κοινό;


Χαρτογραφήστε το καταναλωτικό τους ταξίδι.

Το 37% των millennials ανακαλύπτουν μάρκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς αρέσει στους millennials να ερευνούν προϊόντα; Η αποκάλυψη των σταδίων του ταξιδιού ενός καταναλωτή είναι ζωτικής σημασίας. Πώς μπορεί η επωνυμία σας να διαμορφώσει τις προσπάθειές του μάρκετινγκ περιεχομένου για να παρέχει αξία σε κάθε σημείο επαφής;


Στρογγυλοποίηση στατιστικών: οι αξίες των millennials

Πολιτισμός: το ένα τέταρτο των millennials μπορεί να χαρακτηριστεί ως "κοσμοπολίτικο", επειδή απολαμβάνουν να περιβάλλονται από διαφορετικές ιδέες και τρόπο ζωής.

Βιώσιμα προϊόντα: 6 στους 10 θα πλήρωναν περισσότερα για φιλικά προς το περιβάλλον είδη.

Διαφημίσεις που είναι σχετικές: Το 46% χρησιμοποιεί λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων για να αποφύγει διαφημίσεις που είναι ενοχλητικές και άσχετες.

Εμπειρίες: 6 στους 10 millennials προτιμούν να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε μια μοναδική εμπειρία παρά σε μια επώνυμη μάρκα.

Διαδικτυακές αγορές: 8 στους 10 millennials έχουν αγοράσει ένα προϊόν στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε συσκευή τον τελευταίο μήνα.

Ψυχαγωγικό περιεχόμενο: 4 στους 10 χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν αστεία ή διασκεδαστικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Spotify, το 68% των millennials πιστεύουν ότι οι μάρκες πρέπει να προωθούν αξίες που είναι πιο προοδευτικές.


Οι επωνυμίες που αποτυγχάνουν να αναλύσουν ισχυρά δεδομένα καταναλωτών δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι ενδιαφέρει το κοινό-στόχος τους, τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα πράγματα και πού περνούν το χρόνο τους. Αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειες ανάπτυξης περιεχομένου τους μπορεί να σπαταληθούν.


Στο τέλος της ημέρας, οι αγορές φτάνουν στον κορεσμό και οι μάρκες συνεχίζουν να προσπαθούν να ξεγελά ο ένας τον άλλον για ένα κομμάτι της πίτας. Μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο για χάρη του περιεχομένου ή, μπορείτε να εμπλουτίσει τη στρατηγική περιεχομένου των millennials με ισχυρές πληροφορίες και να παρατηρήσετε την επίδραση της ύπαρξης ισχυρών πληροφοριών και να παρατηρήσετε την επίδραση στην απόδοση του ROI σας.


34 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page